paraskevi.blogg.se

Capoeira: Högintensiv träning

Publicerad 2016-10-22 20:24:00 i Allmänt,

Capoeira är mycket mer än bara träning. Det är en en afrobrasiliansk kampsport som blandar in dans, akrobatik, rytmik, musik och balans. Capoeiras filosofi utvecklades av afrikanska slavar i Brasilien. Det var förbjuden att utöva och träna campsports då slavarna fick ideen att träna men blanda dans och musik för att andra ska inte förstå vad de gjorde.
 
Capoeira effekter i kroppen:
 
Capoeira kräver många rörelser överkroppen, eftersom man står på händerna ganska mycket. Dessa rörelser kräver stark mage så tränar man abs. Detta leder till en stark överkropp.
 
Man förbättrar lexibilitet i kroppen, eftersom många capoeira rörelser kräver stora öppningar.
 
Capoeiras rörelser  kräver mycket energi för att utföras eftersom de är väldigt snabba och kontinuerliga. Dessa faktorer, liksom upprepade rörelser, gör capoeira intensiv träning. Detta ökar motståndet och cardio vascular muskel i kroppen och ger mer motstånd.

Högintensiv träning innebär att mantränar på 85 till 100 procent av ens maxpuls. Högintensiv träning kan innehålla både konditions- och styrkeövningar, ofta i en kombination, så som capoeira gör. Det som jag anser som den bästa fördel med högintensiv träning är att den ger stora träningsresultat utan vara tidskrävande förutsatt att den utförs kontinuerligt t.ex minst 2 -3 gånger i veckan och 10 med 30 minuter per träningspass.

 
Capoeiras rörelser måste vara smidigt i en mycket kort tid.
 
Capoeira lär kroppen för att styra de momentana rörelser, på det sättet förbättrar man balansen.
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela