paraskevi.blogg.se

Träning Abdominis: Magmuskler

Publicerad 2016-12-06 01:09:00 i Allmänt,

Dagens träning är för magmuskler. Styrkeövningarna har jag valt efter mina egna erfarenheter vad som fungerar bäst för mig. Rectus Abdominis huvuduppgift är att flektera i bålen, alltså böja kroppen framåt plus att motverka extension i ländryggen och för att överföra kraft från benen till överkroppen.
Rectus Abdominis sträcker sig från revbenen ner till pubisbenet.

Det finns den övre och nedre magmusklerna där olika övningar aktiverar olika delar. Det är sant att man kan aktivera olika delar av Rectus Abdominis nästan helt för sig själv. De som är bäst på det är magdansare.

Det finns både inre (obliqus internus) och yttre obliquer (obliqus externus). De yttre obliquerna täcker de inre obliquerna. Deras huvudsyfte är att skapa rotationskraft runt bålen. De inre obliquerna har en stabiliserande effekt på ländryggen och kan också 

 

rotera bäckenet bakåt.

Transversus Abdominis ligger som ett bälte in i alla bålmuskler och stabiliserar ryggen. Dess huvuduppgift är stabilisering fast den är även delaktig vid rotationer. Detta musleln tränas av sig själv när man tränar resten av bålen.

Fettet som finns i magen är orsaken till varför magmusklerna synns inte till några enklusiv mig. Det är viktigt att träna alla magmuskler i helhet om man har som mål att fixa en fin mage med synliga magmuskler.

 
Träningar som jag utförde på dagens träningspass hemma var följande:
Sit-ups
 
Magövning som kan utföras hemma utan några redskap.
Startpositionen till 3/4 sit-ups är liggandes på golvet med fötterna stadigt placerade på golvet. Man håller knän böjda under hela övningens rörelsebana och med händerna placerade vid sidan.Sedan går man upp med överkroppen precis som en vanlig sit-up, skillnaden från en vanlig är att man sedan på vägen ner inte går hela vägen till golvet utan att man endast går ner 3/4 delar innan man går upp igen med överkroppen.

Rumpan-upp

Magövning som kan utföras hemma·och som inte kräver några redskap. Man böjer  på knän och dra dem mot mage, när knän pekar rakt upp så drar man även upp fötterna rakt upp och lyfter sedan upp höften. Sedan sjunker man långsamt och kontrollerat till utgångsl

äget under 3 sekunder samtidigt som man spänner magmuskler.

 

Alternerande hälnuddningar

Magövning som kan utföras hemma och som inte kräver några redskap.  Man lägger sig platt på golvet med fötterna placerade med cirka en halv meters avstånd från varandra. Armarna ska vara placerade längst golvet ned mot fötterna. Genom att cruncha överkroppen åt höger och nudda höger häl med höger hand, sedan går man tillbaka långsamt och gör man samma sak med vänster hand och vänster häl. Man jobbar med långsamma och kontrollerade rörelser där man känner full kontakt med de sneda magmusklerna.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela