paraskevi.blogg.se

Crosstränare: Lågintensiv träning

Publicerad 2016-12-06 00:49:00 i Allmänt,

 En väldigt resulterade maskin på gymmet är crosstränare där man kan träna både kondition och styrka, samt öka sin fettförbränning. Crosstrainern är en blandning av ett löpband, en konditionscykel och en steppmaskin. Det som gör övningen så effektiv är att man arbetar med både över- och underkroppen. Man kan anpassa passet genom att välja motstånd och göra träningen hårdare. Vikten fördelas på hela kroppen till skillnad med joggning där det sliter mer på ledarna. Det framför allt är benen som arbetar. Crosstrainer gör så att man bygger upp sina muskler där man tränar armar, ben, mage, bröst och axlar. Detta inkluderar de flesta stora muskelgrupperna i kroppen.

Kombination av motion med rätt kost kan ge de bästa resultater om man vill gå ner i vikt, där man bör äta mindre än man gör av med. Det bättre att köra lågintensiv träning där kroppen kan återhämta sig snabbare genom förbränningen fortsätts.

Man kan anpassa träningen med crosstrainer till olika program. Beroende på våra mål. Om man vill t ex bygga upp konditionen så väljer man intervallträning. Om man vill få igång fettförbränning då kör man lågintensiv träning.

Mitt mål med detta övning är att få igång min fettförbräning. Lågintensiv träning utgör man med  60 % av vår puls totala maxkapacitet  Maxkapaciteten skiljer sig från varje människa eftersom det är åder som har huvudrollen. Lågintensiv träning är väldigt effektiv där det kan lätt hanteras, anpassas och är en väldigt snabb sätt för att gå ner i vikt.

 


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela